Followers

Jan 6, 2015

travel

aku suka travel sebenarnya. cita-cita dari zaman sekolah.
dulu aku berimpian nak ke turki, nak gali sejarah ilmuan islam kat sana.
tapi cita cita tu dah lama terkubur since tak ada apa yg aku boleh buat dan masa aku aku muda sangat, orang kata, 'ape je lah yg kau boleh buat..' haha.

mak cik aku kata ' kuat deh gi derap' (oh my kelantan)
aku orang Selangor walaupun bukan anak jati, k bye.

aku dah bejalan sakan dalam negeri dgn adik beradik.
tapi tak lah sakan mana. 1 sem sekali. aku mula masa tahun 3.
jadi dah 3 kali berjalan. ok lah sebab ada duit dah besar kan.
jalan dekat2 pun jadi, explore negara sendiri, pahang best bukan kuantan kahkah.

aku nak pegi lagi sabah, nak pegi gunung kinabalu. dah pegi sekali.

aku nak pegi sandakan oh tamak, aku nak pegi semua tempat.

heh.

aku suka tengok awan. tak tahu sejak bila tapi aku suka.
dulu, aku takut tengok langit takut tengok gunung, bukit.
sebab rasa benda2 tu macam nak jatuh atas kepala. how kelakar kan.
sekarang tak.setiap pagi aku akan tengok langit via tingkap bilik.

kuantan. legend. langit kat sini legend. serius cantik, subhanallah.
hati aku senang, hati aku tenang bila tengok langit yg ada awan, cantik.

korang tahu tak langit tu cantik?
lagi-lagi sunrise & sunset atau masa matahari sorok2 belakang awan.
cantik kan? sebab ada awan, sebenarnya aku suka tengok awan.

paling tak boleh lupa, awan disebalik gunung ganang, oh wau.

2 comments:

  1. salam singgah dik terus follow disini, sama lah kita suka travel boleh geng ni

    ReplyDelete

jom baca komen!